De rol van omega 3

"Je bent wat je eet" – het klinkt als een cliché, maar er zit veel waarheid in. Om goed te functioneren en gezond te blijven heeft je lichaam dagelijks gezonde voeding en drinken nodig.

Het juiste evenwicht is daarbij essentieel

Een evenwichtig dieet bevat minstens de drie basis bouwstoffen voor het lichaam – proteïnen, koolhydraten en vetten – uiteraard in de juiste verhouding voor een optimale gezondheid.

omega-section-1

Zo helpen de vetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA) bijvoorbeeld voor het behoud van een normale hartfunctie. 

De beschikbaarheid van bouwstoffen in het lichaam – zoals vetzuren – hangt sterk af van wat we opnemen via onze voeding. Ons lichaam kan sommige vetzuren zelf maken uit andere vetzuren. 

Voor omega 3 en omega 6 vetzuren is dit niet het geval – vandaar hun naam ‘essentiële vetzuren’. Voor de hoeveelheid omega 3 en omega 6 vetzuren die beschikbaar is in onze cellen zijn we dus volledig afhankelijk van wat we opnemen via onze voeding.

Waarom is een gezond omega 3 gehalte zo belangrijk?

Een gezond evenwicht tussen omega 6 en omega 3 is van groot belang voor de samenstelling van vetten in lichaamscellen en het optimaal functioneren ervan. Onderzoek heeft aangetoond dat de inname van omega 3 vetzuren lager is dan de inname van andere types vetzuren.


Ons Westers voedingspatroon is rijk aan omega 6, maar scoort laag in essentiële omega 3 vetzuren. Daardoor raakt de omega 6/omega 3 verhouding in onze lichaamscellen uit evenwicht. Minami supplementen bevatten omega 3 en geen ‘vulling’ of onnodige omega 6 vetzuren, zo optimaliseren ze de omega 6/omega 3 verhouding.

Waarom kiezen voor Minami?

  • Minami biedt omega 3 voedingssupplementen met een heel hoge concentratie, waarvan de voordelen en de effecten wetenschappelijk onderbouwd zijn.
  • Onze omega 3 voedingssupplementen worden milieuvriendelijk geproduceerd, wat ze tot de zuiverste van onze planeet maakt.
  • Minami werkt uitsluitend met duurzaam gevangen kleinere vissoorten.
  • Als we stellen dat onze olie ‘cool’ is, dan mag je dat letterlijk nemen: ons superefficiënt productieproces doet het met 75% minder warmte dan de concurrentie.
  • Als u de best mogelijke kwaliteit van leven wilt ervaren, laat dan Minami uw partner zijn. Onze filosofie is eenvoudig. Minami biedt zeer geconcentreerde omega 3 supplementen ondersteund door de wetenschap. Omega 3 vetzuren die je kunt gebruiken met vertrouwen.
  • Onze producten zijn het resultaat van een wereldwijde know how die Minami heeft opgebouwd in het ontwikkelen van pure en kwalitatief hoogwaardige voedingssupplementen, die erkend worden als de ‘beste’ ter wereld.
  • Zij geven u de voordelen van premium essentiële vetzuren, goed voor uw hart, uw brein en uw ogen.

De bewezen voordelen
van omega 3
en andere ingrediënten
van Minami producten

Hersenfunctie

DHA draagt bij tot het behoud van een normale hersenfunctie bij een dagelijkse inname van 250 mg DHA.

Hartfunctie

EPA en DHA dragen bij tot een normale hartfunctie bij een dagelijkse inname van minstens 250 mg EPA + DHA.

Gezichtsvermogen

DHA draagt bij tot het behoud van een normaal gezichtsvermogen bij een dagelijkse inname van 250 mg DHA.

Verminderde vermoeidheid

Foliumzuur draagt bij tot het verminderen van vermoeidheid.

Bescherming bloedlipiden

Een dagelijkse inname van 5 mg hydroxytyrosol (olijfextract) helpt bij de bescherming van de bloedlipiden tegen oxidatieve stress.

Botten, spierfunctie en immuunsysteem

Vitamine D3 draagt bij tot het onderhouden van botten, de spierfunctie en een normaal functioneren van het immuunsysteem.

Kinderen

Vitamine D3 is nodig voor een normale groei en ontwikkeling van botten bij kinderen.

Immuniteit

Foliumzuur helpt het immuunsysteem goed te laten werken.

Zwangere vrouwen

De inname van DHA door de moeder draagt bij tot de normale ontwikkeling van de hersenen en de ogen van de foetus en van zuigelingen.