Minami brengt visolie van farmaceutische kwaliteit op de markt en produceert deze volgens een strenge Europese milieunorm. Minami gebruikt een gepatenteerde eco-vriendelijke productie methode (superkritische CO2-technologie) die door gerenommeerde wetenschappers wordt geprezen.


Hierdoor bereiken wij maximale omega 3 concentraties en een niet te evenaren zuiverheid. De meest geavanceerde productietechniek wordt gebruikt om tegemoet te komen aan de hoge verwachtingen van onze trouwe klanten.Minami: S.M.A.R.T. Choice!

Kiezen voor Minami is een S.M.A.R.T. Choice

Supercritical omega-3 protection

Maximum concentration

Advanced and proven formula

Refined into ultra-pureness

Technology with eco-care

De superkritische vloeistofextractie met CO2 van Minami

Minami oliën worden verwerkt met significant minder warmte blootstelling in vergelijking met andere merken.

Ontdek meer over de vloeistofextractie

Moleculaire distillatie door andere merken

Wat zijn de voordelen van superkritische CO2-distillatie?

Oliën van Minami worden geproduceerd met een ‘superkritisch’ CO2-distillatie-extractieproces, in tegenstelling tot andere visolie die gebruik maakt van moleculaire of vloeibare chromatografie-distillatie. De verschillen tussen deze processen worden weergegeven in het onderstaande diagram.

Het proces werkt bij een temperatuur die 400 procent lager ligt, zonder blootstelling aan zuurstof. Hierdoor blijft de integriteit van de omega 3 bewaard zodat ze al haar gezondheidsvoordelen behoudt. Bovendien garandeert deze methode dat er geen verzadigde vetzuren zijn - in tegenstelling tot de grote meerderheid visoliën die wereldwijd worden verkocht en onaanvaardbaar hoge niveaus verzadigde vetzuren bevatten die het absorptievermogen van uw lichaam belemmeren om omega 3 op te nemen.


Onder druk en op een lage temperatuur wordt CO2 (superkritische CO2) een ‘vetoplossend’ oplosmiddel dat de omega 3-vetzuren uit de visolie haalt. Deze hexaanvrije extractie is innovatief, want ze haalt de 2 essentiële vetzuren, EPA en DHA eruit zonder hun kwaliteit aan te tasten en met behoud van hun chemische integriteit als essentiële dieetvetten in het lichaam. Die omega 3-vetzuren zijn klaar om via supplementen aan het lichaam toe te dienen en ondersteunen de gezondheid in hun puurste vorm, zonder vervuilers.

Kwaliteit en duurzaamheid

Minami geeft u 5 sterke garanties:

 • Onze producten bevatten tot 90-95% omega 3 per softgel.
 • De niveaus pcb’s, zware metalen, pesticiden en andere contaminanten liggen lager dan de bijzonder strikte interne limieten.
 • Wij produceren visolie met omega 3 met een certificaat voor milieuvriendelijkheid (EMAS-certificaat).
 • Wij gebruiken een milieuvriendelijk superkritisch zuiveringsproces (gekenmerkt door lage temperatuur, het niet gebruiken van chemische oplosmiddelen zoals hexaan of van verzadigde vetten als vulmiddel).
 • Wij bieden supplementen die op wetenschappelijk onderzoek zijn gebaseerd.

De kleinst mogelijke ecologische voetafdruk

De kleinst mogelijke ecologische voetafdruk

Vissoorten
Om de impact op het milieu zo klein mogelijk te houden, gebruikt Minami alleen vis waarvan geweten is dat het geen bedreigde soort is, zoals ansjovis, makreel, sardines en haring. Kabeljauw gebruiken we nooit: omdat die vis maar een kleine hoeveelheid omega 3 bevat, moeten er te veel vissen worden opgeofferd om aan de benodigde hoeveelheid omega 3 te geraken.


Geen gebruik van hexaan
Vanwege onze milieubewuste benadering vermijden we bij Minami het gebruik van irriterende chemische oplosmiddelen als hexaan. Er wordt alleen CO2 gebruikt tijdens het superkritische CO2-distillatieproces en dat wordt gerecycleerd.


Wat zijn de voordelen van superkritische CO2-distillatie?

Productie met EMAS-certificering
De superkritische omega 3-supplementen van Minami worden in een faciliteit met een EMAS-status geproduceerd. Dat is een Europese standaard voor milieuzorg. EMAS of het European Eco-Management and Audit Scheme (Europees milieubeheer- en milieuauditsysteem) garandeert dat de productiefaciliteit zelf haar milieuprestaties voortdurend evalueert, opvolgt, rapporteert en verbetert.


Visolie is niet de oorzaak van overbevissing
Er wordt ongeveer 1 miljoen ton diepzeevis per jaar gevangen voor de productie van visolie. Dat is amper 1% van de totale vangst! Verder tonen schattingen uit 2010 aan dat ongeveer 88% van deze hoeveelheid wordt gebruikt als voedsel voor gekweekte vis. Slechts 12% van die oorspronkelijke 1%, dus 0,12% van de totale vangst is dus bestemd voor visolie uit voedingssupplementen.

Dat is maar een fractie als je weet dat wetenschappelijk onderzoek aangeeft dat ongeveer 16,2 miljoen ton vis wordt opgeofferd om te verwerken als vismeel in voeding voor varkens, gevogelte en vee; 5,4 miljoen ton vis in voeding voor huisdieren belandt (voor katten, honden en pelsdieren); 18 miljoen ton vis in het voer van gekweekte vis terechtkomt.

Eén zaak is duidelijk: overbevissing kan sterk worden verminderd als mensen minder industrieel geproduceerd vlees zouden eten en minder dierenvoeding zouden kopen.

Bronnen: De Silva SS, Turchini GM. Towards understanding the impacts of the pet food industry on world fish and seafood supplies. J Agric Environ Ethics 2008; 21(5):459-467.Alder J, Campbell B, Karpouzi V, Kaschner K, Pauly D. Forage fish: from ecosystems to markets. Annu Rev Environ Resour 2008; 33:153-66. Campbell B, Alder J. Fishmeal and fish oil: production trade and consumption. 2006; p47-66 In: Alder J, Pauly D (eds.).
On the multiple uses of forage fish: from ecosystems to markets. Fisheries Centre Research Reports 14(3). Fisheries Centre, University of British Columbia (ISSN1198-6727).

Farmaceutische zuiverheid

Farmaceutische zuiverheid

De visolie van Minami is afkomstig van kleine diepzeevissen uit de zuivere wateren rond Peru. De kleinste vissoorten bevatten het laagste gehalte toxines, wat wordt bevestigd door onze frequente analyses.


De visoliesupplementen van Minami bevatten extreem lage concentraties gecontamineerde substanties als pcb’s, pesticides en dioxines en zware metalen (kwik, lood en cadmium) en het oxidatieniveau is heel laag. De interne normen die Minami gebruikt zijn strenger dan de algemeen geaccepteerde normen van GOED en IFOS.


Betrouwbare etiketten

De concentraties omega 3-vetzuren op de verpakking zijn waarachtig. Alle producten van Minami worden volledig en gedetailleerd geanalyseerd opdat we u die waarborg kunnen geven.

Meer weten over IFOS?

Het IFOS-programma

Het programma International Fish Oil Standard (IFOS, Internationale norm voor visolie) is een test- end certificatieprogramma voor omega 3-visolie met een externe partij.

Het testprogramma van IFOS bestaat uit de volgende componenten:

 • Producten worden geanalyseerd volgens de GOED- of WHO-normen voor verontreinigingen, stabiliteit en werkzaamheid.
 • Er worden rapporten van batchresultaten op hun website gepresenteerd. Die kunnen daar ook worden gedownload.
 • Er wordt op vijf categorieën getest. Daarbij kunnen ‘sterren’ worden verdiend. (1 ster voor het slagen voor alle CRN/WHO- testcategorieën / 1 ster voor een concentratie omega 3 die hoger ligt dan 60% / 1 ster voor een oxidatieniveau dat lager ligt dan 75% van de CRN-norm / 1 ster voor pcb-niveaus die lager liggen dan 50% van de CRN-norm / 1 ster voor dioxineniveaus die lager liggen dan 50% van de WHO-norm)

De visolie van Minami wordt volgens veel strengere normen en op veel meer verontreinigers dan het IFOS-programma vereist, getest en biedt zodoende gegarandeerd de hoogste kwaliteit van de sector. Analysecertificaten van onze Minami-visolie zijn beschikbaar op eenvoudig verzoek.

Controleer en vergelijk

Controleer en vergelijk

Heel wat mensen begrijpen dat visolie veel gezondheidsvoordelen te bieden heeft. Toch is het belangrijk erop te wijzen dat niet alle omega 3-supplementen op dezelfde manier worden gemaakt. De supplementen van Minami bevatten heel hoge concentraties omega 3-vetzuren, zodat één capsule per dag volstaat om van de voordelen te kunnen genieten. Minami was bovendien een van de eerste bedrijven die gedetailleerde analysegegevens van elke batch van hun producten publiceerde. Sinds januari 2005 wordt elke batch geproduceerde visolie volledig geanalyseerd. Op eenvoudig verzoek zijn de certificaten van de analyses verkrijgbaar.

Wist u dat heel wat merken

De zuiverheid van hun producten zouden kunnen verbeteren, maar het niet doen om geld te besparen? Producten aanbieden die een veel lagere concentratie omega 3-vetzuren bevatten, met als resultaat een hogere prijs per effectieve dosis?
Sluwe marketingtrucs gebruiken om gezondheidsvoordelen te claimen die niet door de wetenschap worden ondersteund?

Waar moet u op letten?

De essentiële informatie over een product kunt u vinden op de verpakking. Controleer altijd de gegevens op de verpakking. Let op bij beweringen als ‘1.000 mg visolie’ want die kunnen totaal betekenisloos zijn. In heel wat gevallen vermeldt de verpakking de herkomst of de zuiverheid van de visolie niet.

Concentratie
Dat verwijst naar de exacte hoeveelheid van de belangrijkste omega 3-verzuren in een capsule: de DHA- en EPA-concentratie. Een visoliecapsule van 1.000 mg kan in DHA en EPA maar de helft van die hoeveelheid bevatten, terwijl de rest bestaat uit bijvoorbeeld plantaardige olie of omega 6. Het is niet omdat een capsule 1.000 mg weegt dat ze ook 1.000 mg pure omega 3-vetzuren bevat. Controleer altijd de hoeveelheid DHA en EPA per capsule.

Dosering
De dosering hangt af van de EPA- en DHA-concentratie. Met hogere concentraties EPA of DHA zijn er minder capsules per dag nodig om aan uw dagelijkse hoeveelheid te geraken. Bij sommige merken hebt u vier, zes of zelfs tien capsules per dag nodig om de noodzakelijke dagelijkse dosis EPA of DHA in te nemen.

Prijs
Laat u niet voor de gek houden door de prijs van een pakje met 30, 60 of 90 capsules. Bereken hoeveel capsules u elke dag moet nemen en hoe lang u met een pakje toekomt. Goedkopere producten worden al snel duur als u vier of meer capsules per dag moet nemen.

Inhoud
Bekijk de ingrediënten in elke capsule. Heel wat fabrikanten gebruiken zonnebloem- of arachideolie, of zelfs verzadigde vetten of andere vulmiddelen die mogelijk ongezond zijn samen met (kleine) hoeveelheden EPA en DHA.

Gevolgen voor het milieu
Kies vis- of algenolie afkomstig van niet-bedreigde soorten en een product dat op een milieuvriendelijke manier is gezuiverd. Er wordt aanbevolen te kiezen voor kleinere vissoorten (makreel, ansjovis). Tonijn is een bedreigde soort die bovendien grote hoeveelheden kwik en pcb’s bevat. De optimale garantie biedt een EMAS-certificaat (Milieubeheer- en milieu-auditsysteem, goedgekeurd door het Europese parlement).

Waarom kiezen voor Minami?

 • Minami biedt omega 3 voedingssupplementen met een heel hoge concentratie, waarvan de voordelen en de effecten wetenschappelijk onderbouwd zijn.
 • Onze omega 3 voedingssupplementen worden milieuvriendelijk geproduceerd, wat ze tot de zuiverste van onze planeet maakt.
 • Minami werkt uitsluitend met duurzaam gevangen kleinere vissoorten.
 • Als we stellen dat onze olie ‘cool’ is, dan mag je dat letterlijk nemen: ons superefficiënt productieproces doet het met 75% minder warmte dan de concurrentie.
 • Als u de best mogelijke kwaliteit van leven wilt ervaren, laat dan Minami uw partner zijn. Onze filosofie is eenvoudig. Minami biedt zeer geconcentreerde omega 3 supplementen ondersteund door de wetenschap. Omega 3 vetzuren die je kunt gebruiken met vertrouwen.
 • Onze producten zijn het resultaat van een wereldwijde know how die Minami heeft opgebouwd in het ontwikkelen van pure en kwalitatief hoogwaardige voedingssupplementen, die erkend worden als de ‘beste’ ter wereld.
 • Zij geven u de voordelen van premium essentiële vetzuren, goed voor uw hart, uw brein en uw ogen.