Balance your diet, balance your health Balance your diet, balance your health

Schoonheid uit de zee

Inwendige huidverzorging met omega-3 en algen

Omega-3 voor de gevoelige huid

Laten we eerst het visverhaal uit de doeken doen. Vette en halfvette vis bevatten specifieke omega-3-vetten. Het zijn die omega-3’s, namelijk EPA en DHA, die je huid een plezier doen. Eet 1 à 2 keer per week (half) vette vis, zoals ansjovis, haring, heilbot, sprot, tonijn, zalm, makreel, sardienen. Mocht dit niet lukken, dan kan je een omega-3-supplement gebruiken.

EPA en DHA worden in het lichaam omgezet in ontstekingsremmende stofjes. Net daarom zijn deze omega-3’s verzachtend en kalmerend voor de huid. Studies tonen een positief effect bij eczeem, psoriasis, acne en kleine wondjes. Vooral wie een droge, rode en geïrriteerde huid heeft, zal van de voordelen van omega-3 kunnen genieten. Omega-3 draagt bij tot een gladde, zachte huid.

EPA en DHA worden in het lichaam omgezet in ontstekingsremmende stofjes. Net daarom zijn deze omega-3’s verzachtend en kalmerend voor de huid
banner Sea


Speciale alg tegen rimpels en fijne lijntjes

De speciale alg die goedgekeurd is als ‘novel food’ is een microalg. Het is een microscopisch kleine groene alg die luistert naar de naam Tetraselmis chuii. Deze microalg wordt in gevriesdroogde vorm aangeboden waardoor zoveel mogelijk voedingsstoffen bewaard blijven. Het is een complete eiwitbron met alle essentiële aminozuren, bevat koolhydraten, een kleine fractie omega-3-vetten, carotenoïden (astaxanthine, luteïne, zeaxanthine, lycopeen), mineralen en bovenal een hoog gehalte aan zeer actieve SOD.

In een voedingssupplement herken je deze speciale alg aan de merknaam TetraSOD (‘Tetra’ omwille van de Tetraselmis herkomst, ‘SOD’ omwille van de belangrijkheid van dit actief stofje).

SOD staat voor ‘superoxide dismutase’, een fysiologisch actief eiwit (= enzym) dat werkt als een celbeschermende antioxidant, ook voor je huidcellen. Consumptie van SOD is een waardevolle aanvulling van je lichaamseigen SODaanmaak die afneemt naarmate je ouder wordt.

De krachtige antioxidantwerking van SOD maakt dit stofje tot een doeltreffend antiaging ingrediënt. SOD laat de zichtbare tekenen van huidveroudering (rimpels, fijne lijntjes, ouderdomsvlekjes) verminderen en beschermt je huid tegen UV-stralen. Onderzoek toont eveneens een betere hydratatie van de huid bij gebruik van SOD.

Consumptie van SOD is een waardevolle aanvulling van je lichaamseigen SODaanmaak die afneemt naarmate je ouder wordt
banner sunset girl


Vis en algen zijn dé beauty-foods uit de zee. Ze bevatten bestanddelen die je huid van binnenuit voeden en verzorgen. Wat je eet, heeft namelijk een grote impact op je huid. Nu dacht je bij algen wellicht aan een gezichtsmasker, crème of serum? Algen zijn immers een waardevolle, opkomende trend bij deze verzorgingsproducten. Maar we willen het hebben over een nieuw soort voeding, een speciale ‘novel food’ uit een speciale alg.

Bronnen:

- Sawada et al. Front Immunol 2021; 11: 623052.
- Thomsen BJ et al. J Cutan Med Surg 2020; 24(5):481-94.
- Mantecon L et al. Food Chem Toxicol 2019; 133:110810.
- Younus H. Int j Health Sci 2018; 12(3):88-93.
- Djawad K, Anggraini D. MSU 2021; 17(1):47-56

V.U./ E.R.: E. Piening, Nestlé Belgilux NV-SA, KBO-BCE nr. 0402.231.383, Birminghamstraat 221, 1070 Brussel/Rue de Birmingham 221, 1070 Bruxelles